Outplacement

Na jarenlang samengewerkt te hebben bij een bedrijf kan een werkgever soms genoodzaakt zijn afscheid te moeten nemen van een of meer werknemers.
Dit is voor zowel werkgever als werknemer vaak een moeilijke situatie.

Dit besluit kan verschillende redenen hebben zoals: re-organisatie van het bedrijf, ziekte werknemer waardoor deze niet meer in de dezelfde functie kan functioneren of de economische tijd waarin we nu leven wat momenteel bij veel bedrijven een oorzaak kan zijn. Vaak is het moeilijk om binnen het bedrijf een andere functie te vinden voor de werknemer.

In deze emotionele situatie is het vaak verstandig een onafhankelijk bedrijf in te schakelen die de bemiddeling van werkgever kan overnemen.

B-zig is zo’n bedrijf.

Individuele bemiddeling staat voorop,
Na een intakegesprek met zowel werkgever als werknemer wordt in eerste instantie gekeken naar een functie binnen het bedrijf.

Blijkt dit onmogelijk heeft B-zig een ervaren consulente die samen met de werknemer de mogelijkheden gaat onderzoeken. Hierbij rekening houdend met de kwaliteiten, competentie’s en mogelijkheden van de betreffende persoon.

Hierbij worden de werkgever en werknemer ondersteunt door B-zig om samen tot een oplossing te komen die voor alle partijen aanvaardbaar is zodat in een goede verstandhouding afscheid van elkaar genomen kan worden.